Colruyt dient klacht in tegen drie broers die proberen te overnachten in warenhuis van Helchteren

‘Driedubbel’, de drie Youtube-broers die bekend staan om hun ‘inbraken’ in grote voetbalstadions, hebben een nieuwe stunt uitgehaald. Vlak voor sluitingstijd glipten ze de Colruyt in Helchteren binnen, om zich vervolgens te laten opsluiten. Colruyt heeft maandagmiddag een klacht ingediend bij de politie.

“De adrenaline knalt er bijna uit”, zegt een van de broers-Maes nadat de lichten zijn uitgegaan en het drietal zich tussen de winkelwaren verstopt heeft. Erg comfortabel is dat wel niet. “Het is een ziek gevoel.”

Gespannen wacht het trio af, tot plots het alarm afgaat en ze op de vlucht moeten slaan. “We zijn de lul!”, klink het paniekerig. “Zelden in m’n leven heb ik zoveel stress gehad.”

Producten beschadigd

Bij Colruyt betreuren ze het voorval. “We weten wel dat het vooral ludiek bedoeld was, maar hebben toch een klacht ingediend bij de politie omdat ze schade hebben veroorzaakt. Bij het zich verstoppen in de winkel zijn er enkele planken verschoven waardoor er producten beschadigd zijn geraakt”, zegt Hannah Poppe van Colruyt. Die kosten wil de winkel nu recupereren.

“Anderzijds was het wel een geslaagde test voor onze beveiliging. Het alarm is snel afgegaan en dat stelt ons wel gerust”, zegt Poppe nog.

Ikea

Eerder raakten de ‘Driedubbel’-jongens al binnen in de voetbalstadions van Dortmund, Rotterdam, Mönchengladbach en recent ook in die van Standard en Anderlecht.

Twee andere Vlaamse jongeren slaagden er vorige zomer in om zich laten op te sluiten in de Ikea van Gent. Na hun maag te vullen met Zweedse balletjes zochten de jongens uit waar ze zich het best konden verstoppen. Uiteindelijk kropen ze in een kast. Na middernacht kwamen de YouTubers uit de kast en sprongen onder meer op de bedden, zo was te zien in een filmpje dat bijna twee miljoen keer werd bekeken.

Ook in andere landen probeerden jongeren vorig najaar de nacht door te brengen bij de Zweedse meubelgigant. “Even leek het een nieuwe rage te worden. Maar na een oproep om het niet meer te doen en nadat we de politie er hadden bijgehaald, is het gestopt”, klinkt het bij Ikea.

Andere warenhuizen in ons land hebben er nog niet veel last van gehad, zo blijkt uit een rondvraag.

Door mce, tg