Poetin stuurt troepen naar de grens met Noord-Korea uit schrik dat Trump Kim Jong-un zal aanvallen

Bron © Daily Mail

De Russische president Poetin heeft, net als China, troepen en materiaal naar de Russische grens met Noord-Korea gestuurd. Dit uit schrik dat de Verenigde Staten Kim Jong-un zullen aanvallen. Poetin vreest dat er een gigantische vluchtelingenstroom uit Noord-Korea zal komen als Trump militaire acties begint uit te voeren tegen de Noord-Koreanen.

Op beelden die deze ochtend verschenen zijn drie treinen te zien die Russische tanks naar de zuidoostelijke grens van het land brengen. Die grens neemt in totaal zo’n kleine 18 km in beslag. Er is ook een militaire helikopter te zien die in de richting van de grens met Noord-Korea vliegt. Volgens andere bronnen was er hiernaast ook op de weg sprake van een groot aantal militaire voertuigen.

“Inwoners van de streek melden dat treinen vol militair materiaal zich begeven naar de Primorsky-regio via Khabarovsk,” laten Russische media weten. Volgens de militaire veteraan Stanislva Sinitsyn is dit transport al de hele week aan de gang. “De autoriteiten van ons land houden de huidige situatie in de gaten en nemen de nodige maatregelen. Het is niet de eerste dat Noord-Korea de vrede verstoort , en daarom moeten we nu extra alert zijn.”

De woordvoerder van het Russische leger, Alexander Gordeyev, weigert echter om de exacte reden voor het militaire transport te geven. Hij liet enkel weten dat “oefeningen” in Siberië recent geëindigd zijn.

Vluchtende Noord-Koreanen

De beslissing van Poetin om troepen naar de grens met Noord-Korea te sturen komt slechts enkele dagen nadat China liet weten dat ze 150.000 soldaten naar de zuidelijke grens sturen om de stroom van toekomstige vluchtende Noord-Koreanen aan te kunnen.

De Russische Noord-Korea-expert Konstantin Asmolov waarschuwt eveneens voor Noord-Koreaanse vluchtelingen die “in groten getale” naar Rusland zullen vluchten als de oorlog uitbreekt.

Woensdag blokkeerde Rusland nog de veroordeling van de laatste rakettest van Noord-Korea afgelopen zondag. China was nochtans voor een veroordeling. Moskou wil echter dat in de tekst ook elementen worden opgenomen uit een vorige verklaring, met name de noodzaak om via een dialoog tot een oplossing te komen.

Door evg