”Einde seizoen voor Ibrahimovic, revalidatie van 9 maanden dreigt”

Het zag er vreselijk uit, die blessure van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse aanvaller van Manchester United kwam in het slot van de reguliere speeltijd slecht neer en lijkt een zware knieblessure te hebben opgelopen. Hij werd meteen gewisseld voor Anthony Martial. De kwetsure zou wel eens zware gevolgen kunnen hebben voor de 35-jarige Zlatan. Volgens de eerste berichten dreigt een revalidatie van negen maanden.

Coach José Mourinho zag het somber in. “Het ziet er niet goed uit, ik heb er een slecht gevoel bij”, klonk het bij BT Sport.”

Vrijdag meldde Sky Sports dat het al vaststaat dat de Zweedse aanvaller niet meer in actie komt dit seizoen. Het definitieve verdict moet nog geveld worden, maar de kruisbanden zijn wel degelijk geraakt. Een revalidatie van zes tot negen maanden lijkt onafwendbaar voor de aanvaller.

En dat zou wel eens zware gevolgen kunnen hebben voor Ibrahimovic. Hij kende topseizoen in de Premier League, maar is al wel 35 jaar oud en einde contract. Man Utd wilde zijn verbintenis verlengen, maar het is nog maar de vraag of de club dat nu nog ziet zitten, als hij sowieso een groot deel van het komende seizoen mag vergeten. Daarnaast was er interesse uit Amerikaanse MLS, met LA Galaxy op kop. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de Amerikanen de Zweed nu nog willen binnenhalen.

Door rahe
  • Meer voetbal