Vandaag is hij de vijfde rijkste persoon op aarde, maar ooit was Mark Zuckerberg bloednerveus toen hij een mail van Harvard kreeg

Voor hij de wereld veroverde met zijn Facebook, was Mark Zuckerberg een tiener die maar wat graag zou gaan studeren aan de befaamde Harvard University. In 2002 kreeg hij via mail te horen dat zijn droom zou uitkomen, een moment dat gefilmd werd door zijn vader Edward en nu op, jawel, Facebook, verscheen.

Zuckerberg zat in zijn pyjama op zijn bed voor een computer. Hij had aan zijn vader laten weten dat hij een mail van Harvard in zijn inbox had gekregen en dus haalde Edward Zuckerberg zijn camera boven. De toen 18-jarige Mark was behoorlijk nerveus en wilde eerst niet dat zijn vader het moment filmde. Gelukkig kreeg hij goed nieuws. “Yay, I got accepted”, zegt de man die drie jaar later Harvard zou verlaten om zich volledig te kunnen focussen op de ontwikkeling van Facebook.

Eigenlijk heeft Zuckerberg dus geen diploma, maar daar komt op 25 mei verandering in. Dan krijgt hij van Harvard een erediploma.

Door vtvn