Honderden menselijke emoji’s verzamelen in verschillende wereldsteden om record te vestigen voor Wereld Emoji Dag

Bron © AP, prnewswire

De meeste mensen gebruiken ze bijna elke dag, er komt binnenkort een film van in de bioscoop en onze Miss België Romanie Schotte kwam zelfs even in nauwe schoentjes terecht toen ze er eentje onfortuinlijk gebruikte. Emoji’s zijn duidelijk niet meer weg te slaan uit het dagelijkse leven. Maandag worden de miniatuur icoontjes overal ter wereld gevierd, de perfecte gelegenheid voor enkele fans om een gooi te doen naar een nieuw wereldrecord: de grootste verzameling van mensen in de gedaante van de figuurtjes op zo veel mogelijk locaties.

Honderden verklede fans verzamelden zaterdag op hetzelfde moment in Londen, Dublin, Hongkong, Moskou, Dubai en Sao Paulo om onder het toeziend oog van medewerkers van het Guinness World Records een gooi te doen naar het wereldrecord. Het wereldwijde evenement werd georganiseerd door de mensen die achter Wereld Emoji Dag zitten en diende ook om The Emoji Movie, die eind juli in de zalen verschijnt, extra in de verf te zetten.

Wereldwijde aantrekkingskracht

In de verschillende steden werden de deelnemers zorgvuldig geteld door medewerkers van het Guinness World Records, die achteraf enthousiast konden bevestigen dat er een nieuw wereldrecord werd gevestigd. “We waren erg onder de indruk van de coördinatie en perfecte timing die nodig is om een mondiale recordpoging tot een goed einde te brengen”, zei Guinness World Records-medewerker Jack Brockbank. “Het is een fantastisch prestatie.”

Volgens Josh Greenstein, die verantwoordelijk is voor de internationale marketing van filmproducent Sony, is het “vestigen van het wereldrecord een bewijs van de wereldwijde aantrekkingskracht van emoji’s”.

“Het is mooi om te zien dat zoveel mensen enthousiast zijn voor de film”, voegde de man eraan toe.

Door pjv