Botsing tussen twee vrachtwagens zorgt voor spectaculaire ontploffing

Bron © Newsflare, AP

Twee vrachtwagens zorgden maandag voor heel wat hinder op een snelweg in Hangzhou, een stad in het oosten van China toen ze na een botsing spectaculair ontploften. Een rijdende truck kon een andere vrachtwagen die langs de weg stond niet meer ontwijken, waarna beide voertuigen in een gigantische bal van vuur explodeerden. Als bij wonder raakte niemand gewond.

Het spectaculaire ongeval werd gefilmd door een beveiligingscamera langs de kant van de snelweg. Door de botsing tussen de twee trucks, ontstond een kleine vonk, die een kleine explosie veroorzaakte in de rijdende vrachtwagen.

Na die kleine ontploffing volgde echter een gigantische knal, die de twee voertuigen in een wolk van rook, vuur en as deed verdwijnen terwijl de brandende lading van de chauffeurs op het wegdek belandde.

Miraculeus genoeg raakte geen van beide vrachtwagenchauffeurs gewond. De chauffeur van de truck die het ongeval veroorzaakte, kon enkele seconden later op eigen kracht uit zijn voertuig springen om te zien dat zijn lading - volgens de Chinese media enkele honderden liters verf - in vlammen waren opgegaan.

Door pjv