Mysterieuze vuurbal flitst door sterrenhemel en slaat iedereen met verstomming

Bron © telegraph, the sun

Inwoners van het westen van Canada zijn sinds begin september in de ban van een geheimzinnige vuurbal die ’s avonds plots door de hemel flitste. Duizenden mensen in de streek waren getuige van het mysterieuze voorval en overstelpten de hulpdiensten met oproepen. De Canadese politie onderzoekt de zaak, maar kan nog niet met zekerheid zeggen welk raadselachtig voorwerp de oorzaak was van de lichtflits.

De geheimzinnige vuurbal was mijlenver in de omgeving te zien, waardoor duizenden mensen - van de provincie Alberta tot het piepkleine Hornby Island - op 6 september naar de hemel stonden te staren. “We zagen een felle flits, en dachten eerst dat het een bliksemschicht was”, vertelt Jacquie McKay, wiens beveiligingscamera bovenstaande video filmde. “Maar het was een heldere nacht. Dus bekeken we de camera, maar we hadden eigenlijk geen idee wat we net hadden gezien.”

McKay, een uitbaatster van een bioscoop in Brits-Columbia, hoorde in de media dat het wellicht een meteoor was die de hemel verlichtte, maar dat “werd door nog niemand bevestigd”. De politie werd intussen overstelpt met telefoontjes van bezorgde burgers, maar was zelf met verstomming geslagen door het mysterieuze voorwerp in de lucht.

Meteorenzwerm

“Ik dacht dat door een stroomstoot alle lantaarnpalen in één klap kortsluiting hadden”, aldus een agent op Twitter. “Maar toen zag ik in het oosten een rode vuurbal door de lucht vliegen en in stukken breken zoals vuurwerk. Zestig seconden daarna hoorde ik een laag gerommel, als een rollende donder.”

De agenten onderzoeken de zaak, maar hebben momenteel nog geen sluitende verklaring voor de mysterieuze vuurbal in de lucht. Al geven ze toe dat het waarschijnlijk gewoon een vallende ster was, die deel uitmaakte van een meteorenzwerm.

Maar die verklaring is natuurlijk niet voldoende voor fervente aanhangers van samenzweringstheorieën en mensen die ervan overtuigd zijn dat we niet alleen zijn in het uitgestrekte heelal.

Door pjv