Schandalig: verkeersagressor rijdt auto van de weg op E40 richting Leuven

De bestuurder van een bruine Opel break heeft woensdag op de E40 richting Leuven door zijn onverantwoord rijgedrag verschillende andere weggebruikers in gevaar gebracht. Een auto reed hij letterlijk van de weg. De wegpolitie heeft een onderzoek geopend.

Alles begint aan de verkeerswisselaar van de Brusselse Ring met de E40 richting Leuven/Luik. Een blauwe Volkswagen Polo rijdt er op het tweede rijvak en dat zint de bestuurder van de bruine Opel duidelijk niet, zo is te zien op een filmpje dat gepost werd op de facebookpagina van PolCon - PolitieControles.

Wat verder, op de E40, haalt hij de blauwe wagen in en gaat dan op de rem staan zodat hij andere weggebruikers in gevaar brengt.

Nog wat later slaan bij de Opel-bestuuder de stoppen helemaal door wanneer de chauffeur van de blauwe Polo naar het linker rijvak wil. De chauffeur van de Opel snijdt hem de pas af zodat de blauwe wagen met twee wielen in de zijberm wordt gedwongen. Achterliggers kunnen maar net op tijd stoppen om een aanrijding te vermijden.

LEES OOK: Vanaf deze snelheid zal u vanaf nu geflitst worden op onze wegen. En bekijk hier meteen ook welke boete u riskeert

“Wij hebben inderdaad een klacht ontvangen. Initieel gebeurde dat bij de wegpolitie in Bertem. Maar uit een eerste onderzoek bleek dat de feiten zich hebben afgespeeld op het grondgebied waar het parket Halle-Vilvoorde bevoegd is. En dus werd het onderzoek overgeheveld naar de wegpolitie Reyers. Zij zullen de chauffeur nu opsporen en verhoren”, klinkt het bij de federale politie.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident

Door .(tg