De vracht van deze trucker werd gestolen door een opmerkelijke dief met heel veel eetlust

Bron © Newsflare, AP

Er zijn opmerkelijke beelden opgedoken van een hongerige olifant die een verbaasde trucker tegenhoudt en hem van zijn lading hooi ‘berooft’ in Thailand. De brutale olifant kwam plots uit de bosjes gelopen, blokkeerde de weg zodat de chauffeur moest stoppen en greep een baal hooi.

De vrachtwagenchauffeur had maandag enkele balen hooi gekocht op een lokale markt en reed door een Thais nationaal park om zijn vracht af te leveren in een nabijgelegen stad. Hij moest echter eerst nog een onverwachte tussenstop maken, toen de weg plots werd versperd door een reusachtige olifant met heel veel eetlust.

Een omstander filmde hoe de olifant een grote baal hooi ontvreemdde en met veel smaak begon te eten op het midden van de weg, terwijl de trucker voorzichtig doorreed. “Het zag ernaar uit dat de olifant plezier had tijdens het eten van zijn buit”, aldus Savet Rassame, die de vreetpartij filmde. “Het was een gigantische olifant, dus hij zal veel honger hebben gehad. Ik wilde niet te dichtbij komen.”

Het Thaise Khao Yai National Park is de thuis van heel wat olifanten, die vrij door de wildernis kunnen trekken. Volgens parkwachters is het enorm zeldzaam dat een olifant een vrachtwagen benadert, en gebeurt het nog minder dat een olifant een truck tot stilstand brengt om van de lading te snoepen.

Hoe blijft voorlopig een raadsel hoe de olifant wist dat de balen hooi onderweg waren. Het hoofd van het nationaal park denkt dat de olifant het misschien aanvoelde dat er voedsel in aantocht was, of dat hij het had gezien toen hij tussen de bomen slenterde.

Door pjv