Angstaanjagende beelden: huis dreigt in te storten tijdens hevige regenval in Zuid-Afrika

Bron © Times LIVE, mirror.co.uk

Zuid-Afrika is dinsdag getroffen door een van de zwaarste stormen in jaren. Een man in de stad Durban kon filmen hoe zwaar de ravage is. Zo toont een video op Twitter hoe een huis balanceert op wat modder en op het punt staat om in te storten.

De enorme regenval heeft al voor veel ellende gezorgd in de regio. Voorlopig is er sprake van elf doden, al wordt vermoed dat dat aantal nog zal oplopen. Ook op de plaats waar bovenstaande beelden werden opgenomen, is de ravage groot. De funderingen lijken volledig weggespoeld door de regen terwijl de woning enkel wat modder heeft om op te steunen. “Huizen die op bergen zijn gebouwd, zijn nooit veilig”, klinkt het bij Steve Mabusela, de persoon die de beelden op Twitter plaatste.

“Alles kwijt”

Het is een van vele woningen die getroffen zijn door het stormweer. Zo moest ook de 32-jarige Lindelwa Keswa lijdzaam toezien hoe haar woning werd vernield door een modderstroom. Ze was dinsdag aan het studeren in een bibliotheek in Montclair Mall toen ze een telefoontje ontving van haar buren. “Ze zeiden me om naar huis te komen omdat er schade was, maar deze omvang had ik niet verwacht”, vertelde de dame aan lokale media. “Alles in dat huis ben ik kwijt. Mijn bed, koelkast, fornuis, ...”

Het zou gaan om een probleem dat al vijf jaar aansleept. De lokale inwoners klaagden toen bij de gemeente over de rioolpijpen die zich achter het huis bevonden. “Ze maakten foto’s van het probleem, maar een oplossing bleef uit. Het lijkt wel alsof de gemeente wilde dat dit gebeurde”, vertelde Keswa. De vrouw verblijft momenteel bij een buur.

Volgens de weerdiensten in Zuid-Afrika is er dinsdag maar liefst 100 millimeter regen is gevallen. Ook vandaag zou het land te maken krijgen met veel neerslag en harde windstoten.

Door kmlo