Beelden vrijgegeven van moment dat politie moeders na overdosis heroïne aantreft met baby’s op achterbank

Bron © Kameraone, WPTV.com

De politie van het Amerikaanse Boynton Beach heeft bodycambeelden vrijgegeven van het moment dat agenten twee vrouwen aantroffen nadat ze een overdosis heroïne hadden genomen. Op de achterkant zaten ondertussen twee baby’s te huilen. “Het gaat om een zeer tragische situatie”, klonk het achteraf bij de politie.

De beelden dateren van vijf oktober. De 27-jarige Kristen O’Connor en 28-jarige June Schweinhart hadden hun baby’s van amper twee maanden op de achterbank gelegd toen ze de gebruikten. Beide kinderen bleven ongedeerd.

De beelden van de politie laten nu zien in welke toestand de kinderen werden teruggevonden. “Ik heb twee overdosissen en twee baby’s op de achterbank”, laat een agent aan het begin van de video weten aan een collega. Terwijl de hulpdiensten zich bekommerden om de vrouwen, zorgden de agenten ervoor dat de baby’s kalm bleven.

Leren kennen in ontwenningskliniek

Na verzorging werden beide vrouwen opgepakt. Ze worden beschuldigd van kinderverwaarlozing. Hun baby’s worden momenteel verzorgd door familieleden.

“Veel van onze agenten zijn ouders. Zij zijn helden, maar evenzeer ook mensen”, vertelde Stephanie Slater, de woordvoerder van de politie van Boynton Beach. Volgens de politie leerden de dames elkaar kennen in een ontwenningskliniek toen ze nog zwanger waren. O’Connor bekende achteraf dat ze Schweinhart vorige week had opgepikt met haar wagen. Nadien kochten ze zestig dollar aan heroïne bij hun vroegere drugsdealer.

Door kmlo