Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

Amper 26 en hij kreeg al een Michelinster én de titel van Beste Jonge Chef van Gault&Milliau. Dit is het nieuwe culinaire toptalent van België: "Ik heb mezelf alles geleerd"

  • Amper 26 en hij kreeg al een Michelinster én de titel van Beste Jonge Chef van Gault&Milliau. Dit is het nieuwe culinaire toptalent van België:
    “Acht jaar geleden bakte ik nog pannenkoeken.”

Culinair België heeft een nieuw wonderkind: Jo Grootaerts van Altermezzo in Tongeren. Amper 26 en eigenaar van een Michelinster én de titel van ‘Beste Jonge Michelinchef’. “Nooit eerder kreeg de beste jonge chef direct een ster”, aldus hoofdredacteur Werner Loens. “Het is een talent waarvan er in één generatie maar enkele zijn. En hij heeft nog veel groeimarge.” Oh ja, vorige week gaf die andere culinaire gids Gault&Millau hem ook al de prijs voor ‘Beste Jonge Chef’ en 15,5 op 20.

“Du jamais vu.” Die drie Fransen woorden klonken maandag bij Michelin. Niet onterecht als je weet dat Grootaerts niet alleen piepjong is voor dit niveau, maar in tegenstelling tot veel andere ...