Boerenbedrog in waterpolotopper

Archiefbeeld Foto: mvh

Stel: het is Anderlecht-Club Brugge. Bij een doelschot heft een uitgesloten speler, gesteld dat hij dat kon, even het doel omhoog, zodat de bal in het doel verdwijnt. Boerenbedrog van de bovenste plank. In een waterpolotopper kan het blijkbaar.

Kortrijk-Doornik, dat is zowat hetzelfde als de voetbaltopper Anderlecht-Club Brugge, maar dan in het waterpolo. Onlangs stonden beide teams tegenover elkaar. Zoals in veel waterpolowedstrijden werd de wedstrijd on the buzzer, tijdens de laatste seconden van een wedstrijd dus, beslist. Kortrijk won met 13-12.

Maar wat blijkt nu? Het beslissende doelpunt werd gescoord met de hulp van een Kortrijkse speler die zich achter het doel van Doornik bevond. De man trok doodleuk onder water aan een van de vlotters van het doel, dat daardoor groter werd. Anders gezegd: boerenbedrog.

Wat de speler daar in 'shemelsnaam deed? Hij werd een twintigtal seconden voor het einde van de wedstrijd uitgesloten door de refs nadat hij misbaar had gemaakt omdat hem een penalty werd onthouden.

De scheidsrechters merkten niets en keurden het doelpunt goed. Het is nu eventueel aan de tuchtcommissie om te oordelen of er nog stappen kunnen worden ondernomen.

Door (hjb)
    Meest recent