Update: cannabisplantage ontdekt in uitgebrande loods

  • De brandweer kreeg de vlammen snel onder controle.
Scherpenheuvel-Zichem - Aan de Diestsestraat in Scherpenheuvel heeft zaterdagnacht een zware brand gewoed in een loods. Er is niemand gewond, maar de schade is aanzienlijk. Tijdens de bluswerken heeft de brandweer vermoedelijk een cannabisplantage met ongeveer duizend planten ontdekt. Dat zegt Sarah Callewaert van het Leuvense parket.

De brandweer van Scherpenheuvel-Zichem kreeg omstreeks 23.40 uur een telefoontje van omwonenden, die een zware brand meldden in een aanpalende loods. 'De vlammen sloegen door het dak', aldus een getuige.

Het vuur was snel onder controle, maar de spuitgasten konden niet voorkomen dat de loods uitbrandde. Ook een plat dak van de aanpalende woning raakte beschadigd. Een appartement aan de straatkant liep ernstige rookschade op en is voorlopig niet meer bewoonbaar. De alleenstaande bewoner van middelbare leeftijd kon zaterdagnacht terecht bij familie.

Tijdens de bluswerken trof de brandweer vermoedelijk een cannabisplantage met een duizendtal planten aan. De loods is eigendom van een man uit Halen, die het pand sinds eind vorig jaar verhuurde aan een Nederlander. Er zijn geen arrestaties verricht. De lokale recherche van de politiezone Demerdal is belast met het onderzoek.

Lees maandag het hele verhaal in Het Nieuwsblad, editie Leuven-Hageland.

Door Alain Trappeniers
AANGERADEN