Wemmelse gemeenteraad houdt 'geheime zitting' over Nationaal Stadion

Wemmel / Merchtem / Londerzeel / Grimbergen / Meise / Kapelle-op-den-Bos - Geen vragen of interpellaties op de Wemmelse gemeenteraad over het Nationaal Stadion, waar eerder werd aangegeven dat er duidelijkheid ging komen over de plannen én het standpunt van Wemmel om het Nationaal Stadion op Parking C in te planten. De eigenlijke gemeenteraad was na 25 minuten afgerond, waarna publiek en pers de zaal verliet. Amper een kwartier later kwam het team van Ghelamco/BAM (het winnende bureau voor het nieuwe stadion, nvdr.) voor het gemeentehuis aangereden (zie foto's). Maar het publiek en pers werden niet veel wijzer over het dossier van het Nationaal Stadion.

Eén van de veranwoordelijken die het Wemmelse gemeentehuis binnenstapten; was Philip Neyt, van de groep die het hele project voor gemeenteraad zou uitleggen. Hij gaf na verschillende vragen op de trappen van het gemeentehuis ook toe dat hij voor Ghelamco/BAM een uiteenzetting zou geven, maar weigerde daarop verder alle commentaar. "Ik zal het voor de gemeenteraad zeggen", zei hij, maar dat bleek dus achter gesloten deuren... 

De 'uiteenzetting over het Nationaal Stadion op Parking C' was op de Wemmesle gemeenteraad dus niet openbaar. Gemeenteraadsleden, schepenen en burgemeester vergaderden daarop "in het geheim" en achteraf werd geen enkele commentaar gegeven. Vragen over het dossier bleven ook achteraf onbeantwoord. 

Door jhw
AANGERADEN