Eerste steen gelegd van project ‘Nieuw Brugge’

© mvn

Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) en schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) legden gisteren de eerste steen van ‘Nieuw Brugge’. Het project zal aan de voorkant van het Brugse station zowel appartementen, studentenkamers als kantoorruimten omvatten.

rso

‘Op de 25.000 vierkante meter komen 95 appartementen met één of twee slaapkamers en een kantoorgebouw van 3.300 vierkante meter voor de diensten van de NMBS. Met het oog op de nieuwe afdeling van de Katholieke Universiteit Leuven aan de achterkant van het station, waar 500 nieuwe studenten verwacht worden vanaf het academiejaar 2016-2017, komen er ook 154 studentenkamers op de site’, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). ‘Nieuw Brugge zal zeker een meerwaarde zijn voor de voorkant van het station.’

Het project zal ook aansluiten op de al bestaande site ‘Groen Brugge’, waar al appartementen, een Ibis Hotel en een Media Markt gevestigd zijn. Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) en Demon benadrukten dat het geheel tot stand kon komen na een vlotte samenwerking tussen de bevoegde stadsdiensten en Unesco, dat het licht op groen moest zetten voor de realisatie van dit nieuw stukje Brugge.

Geïnteresseerden kunnen terecht bij het Brugse immokantoor Dewaele, dat zal instaan voor de verkoop.

Nu in het nieuws