Goud voor Joeri

Joeri Fransen, de winnaar van Idool 2004 , heeft al zijn eerste gouden plaat op zak. Van zijn single Y'a bout to find out , die sinds eind vorige week in de winkel ligt, zijn al meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Eerstdaags worden nieuwe exemplaren geperst.

,,Het is niet verwonderlijk dat de eerste single van het nieuwe idool zo vlot verkoopt'', klinkt het bij de platenmaatschappij BMG. ,,Vorig jaar ging For you , de eerste single van Peter Evrard, ook gretig van de hand. Zijn eerste cd deed het dan weer minder goed.''

Drukke agenda

Vermoedelijk pas in februari of ten laatste begin maart ligt de eerste full-cd van de Idool 2004-winnaar bij de platenboer. Joeri werkt momenteel enkele tv-optredens af. Vorige zondag was hij al te zien tijdens de verkiezing van Miss België. Volgende week is hij te gast in de speciale winteraflevering van Tien om te zien . Aanstaande zondag zendt VTM Idool Tribute uit, een extra aflevering van de talentenjacht waarin de negen finalisten een ode brengen aan de winnaar. Omdat het Kerstmis is, wordt die special niet live uitgezonden. De tien finalisten hadden gisterenavond afspraak bij VTM voor de opname. Het wordt een uitzending vol verrassingen voor Joeri. In januari wordt het even stil rond Idool. Voor de eerste drie laureaten: Joeri, Wouter en Sandrine staan er al verschillende optredens op het programma.

In de agenda van Joeri staan al zeventig optredens, voor Wouter en Sandrine schommelt dit tussen vijftig en zestig. Op 6 februari zien de tien finalisten elkaar terug in het Antwerpse sportpaleis voor een groots opgezet concert. (KV)