Doventolken doen recordpoging tijdens Flikkendag

Tijdens Flikkendag in Gent zal een worp gedaan worden naar het wereldrecord doventolken. Net voor het optreden van de Flikkenband op het Braunplein zal het publiek een doventolkversie aangeleerd krijgen van het liedje 'Ik hou van u' van Stijn Meuris.

mcu

Terwijl Geena Lisa het nummer dan zingt, moet het publiek de tekst met gebaren uitbeelden. Een deurwaarder zal uitmaken of de poging geslaagd is. Op 30 september komt ook de Belg Kenny Belaey, meervoudig wereldkampioen trialbike, afgezakt naar de Gentse Flikkendag. Hij zal de fietsbrigades kunstjes leren op de Vlasmarkt. Wie tuk is op uniformen, zwaar materieel en wie politie, leger en hulpdiensten graag aan het werk ziet, komt op 30 september best naar het centrum van Gent.

Het is misschien de voorlaatste keer dat de Flikkendag plaatsvindt, want na volgend jaar geeft organisator Steven De Smet er de brui aan. 'Tien keer is genoeg geweest', zegt de politiecommissaris en -woordvoerder. 'Ik wil eindigen in schoonheid'. Thema dit jaar is Europa, vijftig jaar na de ondertekening van het verdrag van Rome.

Aangeboden door onze partners

Lees ook