Hans Bourlon en Gert Verhulst managers van het jaar

© rr

Trends heeft woensdagavond in Brussel Hans Bourlon en Gert Verhulst van Studio 100 uitgeroepen tot managers van het jaar. Zij krijgen de prijs omdat ze als Vlaams bedrijf hoge ogen gooien in de exploderende entertainmentindustrie.

BELGA

Studio 100 groeit volgens Trends stevig en doet dat op een financieel gezonde manier. "Vooral de gedurfde overname in 2008 van het Duitse EM. Entertainment woog door bij de keuze", aldus het juryrapport.

EM. Entertainment, nu Studio 100 Media, heeft figuurtjes als Maja de Bij, Wicky de Viking en Pipi Langkous onder zijn hoede. Voorts verlengde Studio 100 vorig jaar zijn contract met de VRT tot 2011, lanceerde het in september met Telenet Digital TV de muziekzender Studio 100 TV en bouwt het in Nederland een nieuw indoor themapark.

Het mediabedrijf lanceerde tal van populaire figuurtjes, zoals Mega Mindy, Piet Piraat, Samson & Gert, Plop en Bumba, de zanggroep K3 en de tv-serie "Het Huis Anubis".

Voorts bezit Studio 100 drie pretparken, Plopsaland in De Panne, Plopsa Indoor in Hasselt en Plopsa Coo. Een vierde park is in aanbouw in Nederland. In het najaar van 2008 lanceerde Studio 100 de musical "Daens". (TIP)

LEES OOK

Nu in het nieuws