Happart betreurt Waalse excuses in zaak-Peumans

Bron © BELGA

Foto: BELGA

BRUSSEL - Gewezen Waals minister en burgemeester van Voeren, José Happart, verwijt de Waalse politici dat ze zo snel excuses hebben aangeboden aan Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans, zonder de versie van de vermeende dader, een militant van Action Fouronnaise, te hebben gehoord. Die was, volgens Happart terecht geschandaliseerd door de verklaringen van Peumans.

In een mededeling spreekt hij van "fabeltjes" van Jan Peumans en zegt hij gekwetst te zijn voor het krediet dat de Waalse politici aan zijn leugenachtige beschuldigingen hebben gegeven.

Happart herinnert er voorts aan dat Peumans in de jaren 70 en 80 mee opstapte in de betogingen in Voeren van VMO en Voorpost. Onlangs nog verzette hij zich tegen de Waalse economische belangen in tegen de verlenging van de startbaan van het vliegveld van Bierset, voegt José Happart er nog aan toe.

"Het is belangrijk dat de N-VA geen voordeel kan trekken uit deze lamentabele zaak om de legitieme eisen van de Walen en de Voerenaars in het bijzonder te verzwakken", besluit hij. (JLS)

Door BELGA
AANGERADEN