OdeGand brengt spektakel met West Side Story

Gent - Binnen exact één maand, op zaterdag 12 september, haalt OdeGand de wereldberoemde muziek van West Side Story naar de Graslei/Korenlei. Choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui regisseert een aantal dansers die zich op een catwalk over het water zullen bewegen. De organisatoren maakten vandaag bekend welke artiesten zullen optreden op het evenement dat ineens ook de start betekent van twee weken Gent Festival van Vlaanderen.

De succesformule waarbij het publiek met bootjes van de ene naar de andere concertlocatie kan varen, werd behouden. De programmatie bevat zoals steeds een pak verschillende stijlen en invloeden. Zo is er het showelement van Bollywood Masala Orchestra, de Catalaanse Ferran Savall (zoon van Jordi Savall, die later op 13 september optreedt tijdens Gent Festival van Vlaanderen), de veelbelovende jonge Franse cellist Edgar Moreau, Finse (!) tango van Tango-orkesteri Unto, fadista Carolina en Brussels Philharmonic. Op enkele uren tijd kan het publiek via liefst 60 concerten de  muziekwereld  doorkruisen in een echte ‘UNESCO, Creative City of Music’. Enkele voorsmaakjes van het programma kan u hier bekijken:

* fadista Carolina

* Bollywood Masala Orchestra

Nieuw dit jaar is de integratie van KidsOdeGand, vroeger een afzonderlijk festival, in OdeGand zelf. Op 12 september kunnen de allerkleinsten terecht onder de stadshal. Er is onder meer de intrigerende mechanische vogel van Compagnie Paris Bénarès die erop trekt in de stad, een gezellige vertelcaravan, de poëtische koorddans van Les Chaussons Rouges en kinderanimatie. Hiervoor is geen afzonderlijk ticket nodig. De OdeGand-pas biedt toegang tot alle concerten en is voor kinderen tot en met 14 jaar extra voordelig.

Ook dit jaar is er opnieuw een meeslepend klank- en lichtspektakel aan de Graslei/Korenlei.  Voor deze editie wordt het slotevent opgebouwd rond de musical West Side Story (Leonard Bernstein), gebracht door Casco Phil onder leiding van Ivan Meylemans met een choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui. Het vuurwerk rond 23 uur knalt het culturele najaar open. Dit slotluik van OdeGand is voor iedereen vrij toegankelijk.

Praktische info

OdeGand op zaterdag 12 september 2015 van 13 tot 23 uur op 13 verschillende concertlocaties (indoor) en verschillende outdoor locaties in de Gentse binnenstad.

Eén OdeGand-pas volstaat om de hele dag gebruik te maken van de bootjes en toegang te krijgen tot 60 concerten op verschillende locaties. De OdeGand-pas kost 27 euro. Kinderen tot en met 14 jaar betalen 2 euro.

Tickets bestellen kan online via deze website of via: Tickets Gent, Sint-Baafsplein 17, 09 225 01 01

Door An Rosiers
VOOR ABONNEES