Gentsche Festspiele verwelkomen kinderen in het verhalenlaboratorium

Foto: (c) The New What Now

Gent - Het wordt stilletjesaan een traditie. Het componistencollectief The New What Now creëerde opnieuw een kindervoorstelling voor het klassieke muziekfestival Gentsche Festspiele. De lokalen van het Conservatorium kregen een make-over want tijdens de Gentse Feesten worden er in wetenschappelijke laboratoria ... verhalen gebrouwd.

Professor "Edouard d'Histoire" ontvangt kinderen en volwassenen op het binnenplein van het Conservatorium, waar ook het Miry terras is. Daarna is het dwalen in de gangen en lokalen van het Conservatorium, excuus, laboratorium. Over de verhalen achter de uitvindingen kan de professor uren doorgaan.

De verhalen zijn afkomstig uit enkele recente mooie kinderboeken van uitgeverij Lannoo en De Eenhoorn. De muziek is speciaal voor deze verhalen gecomponeerd door Patrick Housen, Ellen Jacobs, Mirek Coutigny en Gillis Sacré. De composities worden live uitgevoerd in elke verhalenlabo en zorgen zo voor heel wat sfeer. 

De voorstelling is gericht op kinderen van 5 tot 10 jaar, maar we zagen dat ook ouders en grootouders helemaal niet met de duimen stonden te draaien.

***
Praktisch:
Brouwsels uit het verhalenlaboratorium
kindervoorstelling van The New What Now tijdens Gentsche Festspiele

Er zijn nog voorstellingen op 18, 21 en 23 juli, steeds om 11u en 13u. 
Tickets kosten 5 euro.
Meer info over de voorstelling.
Reserveren via Uitbureau. 

Door An Rosiers
AANGERADEN