Tip: 4 keer pianotoetsen op de Gentse Feesten

Foto: (c) Chassol

Gent - Liefhebbers van pianomuziek gaan tijdens de Gentse Feesten best naar ... de Gentse Feesten. Vier uiteenlopende pianotips van De Gentenaar.
 • Chassol 

  Maandag 17 juli om 22u30 kan u op het Walter De Buckplein pianomuziek horen én meer dan ooit ook zien. Pianist, componist, arrangeur en duizendpoot Christophe Chassol ontwikkelde "ultrascore". Het is een vloeiend samenspel van geluid, muziek en film. Haal uzelf dus op tijd dat drankje en laat u meevoeren op sferische pianomuziek op beeld.  Meer info.
   
 • Gentse Vleugels

  Ook dit jaar kan u in MIRY concertzaal en KANTL terecht voor solo pianoconcerten, concerten met 2 pianisten en kamermuziek. Dit pianoluik van het festival Gentsche Festspiele biedt ook heel wat kansen aan studenten en oud-studenten van het Conservatorium. Met onder meer Hela Weiser, Mirek Coutigny en Daan Vandewalle. Nog tot en met zondag dagelijks om 16u en vaak ook om 20u. 
  Meer info.
   
 • Duiventil met Pigeon on piano

  Elke dag tussen 14u en 17u kan u op het Luisterplein (Laurentplein) een mysterieuze duiventil bezoeken. Het poëtische project van pianiste Katrien Verfaillie, alias Pigeon on piano, werd via crowdfunding gerealiseerd. Bezoekers kunnen langs kieren in de duiventil binnenkijken, waar ze "de pop" Pigeon piano zien en horen spelen in een sprookjesachtige setting. Op 18, 19, 21, 22 en 23 juli speelt ze samen met violiste Beatrijs de Klerck ook een huiskamerconcert in een stemmig herenhuis aan de Oude Houtlei. Tickets voor dat huiskamerconcert bestellen kan hier.
  Meer info.
   
 • Jazzpiano in de binnentuin

  De pianozaak Quatre Mains nodigt de 4 laatste dagen van de Gentse Feesten enkele knappe jazzpianisten uit. Terwijl u in de binnentuin geniet van koffie of een glaasje, kan u gratis luisteren naar Fulco Ottervanger (20/07), Norbert De Taeye (21/07), Ewout Pierreux (22/07) en Erik Vermeulen (23/07). Op dezelfde plek kan u trouwens ook dagelijks ontbijten met live piano muziek (licht klassiek en toegankelijke jazz en pop) door David Bracke.
  Meer info via deze website.
Door An Rosiers
AANGERADEN