OdeGand: Kiezen is niet verliezen: Opnieuw één route met twee tussendoortjes (2)

Foto: (c) Volosie

Gent - Met meer dan 60 concerten op in totaal 16 indoorlocaties, met animatie en muziek op de pleinen en de straten van Gent, en vooral met een slotspektakel met Isolde Lasoen op het water tussen de Gras- en Korenlei, lokt OdeGand zaterdag 15 september ook dit jaar weer duizenden bezoekers naar Gent. Omdat kiezen niet te veel verliezen mag zijn, stippelden wij alvast drie namiddagroutes uit. Voor wie geen tijd heeft om zelf een route uit te stippelen. Dat u naar het gratis slotspektakel met onder meer Isolde Lasoen en Casco Phil komt, daar gaan we sowieso van uit. Na een eerste aflevering gisteren, volgt vandaag een tweede route. Alle concerten zijn perfect combineerbaar.

Alle kamers te klein voor kamerorkest Polyphony 
Sint-Annakerk, 13u30, 15u15 en 17u

Er vallen heel wat brokken te lijmen in Israël, en bij uitbreiding het Midden Oosten. De verbindende kracht van muziek blijft er echter verbazen. Ook kamerorkest Polyphony (Israël) is daar een voorbeeld van. Kleppers als Daniël Barenboim en Yoko Ono ondersteunen daarom dit project van Nabeel Abboud-Ashkar.

Poolse pittige pitstop met Volosie
Sint-Jacobskerk, 13u30,15u15 en 17u

Een festival als Odegand is elk jaar muzikaal reizen. Blijf even hangen in Polen met de 5 mannen van Volosi. Geworteld in Poolse volkscultuur met een open blik op de hedendaagse muziek, neemt Volosie u mee op een meeslepende trip. Klaar gestoomd voor de rest van een opzwepende dag.

Op ‘Odyssey’ met Debussy.  
Muziekcentrum De Bijloke (Kraakhuis), 14u, 15u45 en 17u30


Op de laatste halte van deze bermudadriehoek van klassieke en wereldmuziek aan De Bijloke, riskeert u wel eens voorgoed te verdwijnen in het impressionistische universum van Claude Debussy. Maar het is er goed toeven. Pianist Jan Michiels, beeldend kunstenaar Koen Broucke en electronica wizzard Juan Parra wekken immers de 24 Préludes van Debussy en de Oysseia van Homeros tot leven. Muziek, beeld en een eindeloze stroom associaties tussen uw eigen oren zullen in het Kraakhuis zorgen voor een verrassend slot van uw Odegand concertnamiddag. Daarna heeft u alle tijd om naar het gratis slotspektakel aan de Gras- en Korenlei te trekken met onder meer Isolde Lasoen en Casco Phil, gevolgd door een grand finale vol vuurwerk.

Onderweg doorlopend mee te pikken

Zandlopers en hun onverwacht muzikaal kantje. Sonitum Horarium, van 13u30 tot 18u15 in het Orpheus Instituut
Als kind genoot u ervan, als volwassene probeert u er meestal korte metten mee te maken: zand. Tijdens dit festival ontdekt u een andere en muzikale kant van zand. Hans Beckers creëerde een heus, poëtisch ‘zandorgel’.STUFF goes nano. Fulina, van 13u30 tot 18u15 in De Krook
De jazzmuzikanten van STUFF en de nanotechnologie van Imec vonden elkaar in een muziekinstallatie (Fulina) waarmee ook  u aan de slag kan. Gedachten en emoties veranderen de videoclips.

***

Alle concrete info, tickets en volledig programma op de website van Odegand.
De eerste route met concerttips voor Odegand van De Gentenaar herbekijken kan hier

 

 

 

 

Door An Rosiers
AANGERADEN