Waterlek vernielt volledige literatuurcollectie van Paard Van Troje

Bron © belga
Gent - Door een waterlek is de volledige literatuurcollectie van boekhandel Paard van Troje op de Kouter in Gent vernietigd. De schade zou tot 200.000 euro oplopen volgens de eigenaar. 10.000 boeken zijn vernield.

Het lek deed zich de voorbjie nacht voor in een van de appartementen boven de boekhandel. Toen eigenaar Bart Van Aken zijn winkel vanochtend binnenkwam, liep het water langs de muren en door het plafond naar beneden. De volledige literatuurcollectie van de boekhandel is vernietigd.

'We hadden net alles klaargemaakt voor de eindejaarsperiode', aldus Van Aken. De eigenaar schat de schade op 150.000 tot 200.000 euro. Vandaag wordt alles opgeruimd. Van Aken hoopt dat de winkel morgen weer open kan.

Op het terras voor de vitrine staat sinds vrijdagmiddag een roestige container. Ongeveer tienduizend boeken, de hele literatuurcollectie, en een flink deel van de voorraad uit de kelder, moet erin. Zowat honderd klanten van de winkel boden zich vrijdag per mail, telefonisch of via sociale media aan om te helpen.

Reacties en foto's in De Gentenaar van zaterdag 29 november 2014

 
Door Annelies Rutten, Bert Staes
AANGERADEN