Politiecombi ramt restaurant na achtervolging: zaak minstens drie weken gesloten

  • De politiecombi botste tegen de gevel van het restaurant.
Leuven - Een combi van de Leuvense politie is dinsdag in de vroege ochtend tijdens een achtervolging van een verdacht voertuig gecrasht tegen de gevel van restaurant La Filosofia op de hoek van de Naamsestraat en de Parkstraat in Leuven. Er raakte niemand gewond maar de schade aan de horecazaak is aanzienlijk.

Verschillende patrouilles van de Leuvense politie werden dinsdag in de vroege ochtend opgetrommekd na een melding van een inbraak in Heverlee. Eeb patrouille kreeg een verdacht voertuig in het vizier, waarop de achtervolging werd ingezet. 

In de Naamsestraat, ter hoogte van de Parkstraat, liep het mis. De bestuurder van de combi verloor de controle over het stuur, en botste tegen de gevel van restaurant La Filosofia. De agenten kwamen met de schrik vrij. 

Door de klap werd de gevel van het restaurant onderaan deels weggeslagen. Binnenin de zaak is de ravage groot. Overal lagen brokstukken. Door de schade zal de zaak van Davinia Dewaet en Claudio Colomba zeker drie weken gesloten zijn. 

 

 

Door Alain Trappeniers
AANGERADEN