Auto belandt in weide, tractor ramt geparkeerde auto

De bestuurder van de Fiat raakte op eigen kracht uit de auto. Foto: atb

Tienen / Geetbets - Aan de Galgestraat in Geetbets is zaterdagavond een autobestuurder van de weg geraakt, en in een weide belandt. Het voertuig kwam tot stilstand in een diepe sleuf. Ook in Tienen was een brokkenmaker op pad. Aan Ganzendries botste de bestuurder van een tractor tegen een geparkeerde wagen die vervolgens tegen een garage werd gesmakt. Er raakte niemand gewond.

De bestuurder van de auto die in de weide belandde aan de Galgestraat in Geetbets, kon op eigen kracht het voertuig verlaten en bleef als bij wonder ongedeerd. Een takelwagen haalde de Fiat uit de weide. Er was geen ander voertuig bij het ongeval betrokken. In de Galgestraat gebeurden al enkele ongevallen met dodelijke afloop. De straat heeft dan ook een slechte reputatie als het op verkeersveiligheid aankomt. Er liggen plannen op tafel om de weg structureel aan te pakken.

Ganzendries 

Aan Ganzendries in Tienen is zaterdagavond omstreeks 19 uur een spectaculair ongeval gebeurd. Een bestuurder van een tractor met twee aanhangwagens verloor tijdens het kruisen van een tegenligger de controle over het stuur, en botste vervolgens tegen een geparkeerde wagen. Door de klap raakte ook de gevel van een garage beschadigd. Er raakte niemand gewond maar de schade is aanzienlijk. De brandweer moest ter plaatse komen om de garage te stutten. Door de klap raakte ook de aangereden Toyota ernstig beschadigd. Buurtbewoners vragen het stadsbestuur van Tienen maatregelen te nemen omdat er geregeld in de smalle straat spiegels worden afgereden. Bij beide ongevallen stelden de respectievelijke politiekorpsen een proces-verbaal op.

Door Alain Trappeniers