'Fuck it, Dude. Let's go bowling.'

Bart Cannaerts gooit strike in de Vooruit

© *

Wanneer gaan we nog eens bowlen? Dat vroeg stand-upcomedian en Pappenheimers-presentator Bart Cannaerts zich de voorbije drie dagen af in de theaterzaal van de Vooruit. Zijn derde show lost moeiteloos de hoge verwachtingen in die comedyliefhebbers na 'Waar is Barry?' hebben. Cannaerts blinkt alweer uit als een begenadigd verteller, die ons doet glimlachen met de faits-divers van het dagdagelijkse leven.

Brecht Herman

Goed, iedere comedian heeft het driekwart van de tijd over uit het leven gegrepen gebeurtenissen. Maar in tegenstelling tot het gros van zijn collega’s voelt taalvirtuoos Bart Cannaerts niet de behoefte om voortdurend zijn ongenoegen uit te schreeuwen – nu ja, behalve als het over steracteur Ryan ‘een gevaar voor onze maatschappij!’ Gosling gaat. Dat het er in een tankstation, op een bowlingbaan, een trouwfeest of geboortekaartje niet altijd aan toe gaat zoals we allemaal stiekem zouden willen, is voor Barry geen reden om te steigeren. ‘Als dat maar mijn frustraties zijn, ben ik eigenlijk een gelukkig man’, reflecteert hij. En als het je even echt niet aanstaat: ‘Fuck it, Dude. Let’s go bowling.’

Anders dan in zijn tweede show gaat een van de breinen achter Benidorm bastards en Wat als? niet om de haverklap aan zijn piano zitten. ‘Ik ga niet zingen als dat geen toegevoegde waarde biedt’, vertelde Cannaerts ons vorig jaar bij de try-outs van zijn show tijdens de Gentse Feesten. Dus beperkt hij zich in Wanneer gaan we nog eens bowlen? tot één – het moet gezegd – meesterlijk lied op gitaar. Jammer, want enkele extra muzikale intermezzo’s hadden geen kwaad gekund om het talrijk opgekomen publiek te blijven boeien. Maar ach, als dat het enige puntje van kritiek is, zijn we best wel gelukkige mensen.

Bart Cannaerts is deze zomer niet meer te zien in Gent, maar wel nog in Antwerpen. Wie toch nog van een portie comedy wil genieten, kan nog terecht bij Philippe Geubels en Gunter Lamoot die try-outen in de Vooruit. Alle info vindt u hier.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt