Leven in tijden van Corona. Binnenkijken bij het gezin achter eethuisje Belomi

© if

© if

1 / 2

De coronacrisis, en de maatregelen die werden genomen om deze te bestrijden, hebben een grote impact op ons leven. Dit is ook het geval voor het merendeel van de Tremelose ondernemers. Waar zij normaal gezien soms dag en nacht in de weer zijn voor hun zaak, moeten zij hun tijd nu op andere manier zinvol invullen. Bij het gezin achter eethuisje Belomi gebeurt dit, zoals kon verwacht worden, vooral op een creatieve en culinaire manier.

Conny Justé

Twee weken is Belomi intussen gesloten. Twee weken waarin Bert Van Leemputten en zijn echtgenote Nancy Fobelets en de dochters Shauni en Ghaya hun eethuisje niet meer samen runnen en er een nieuwe tijdsbesteding moest gevonden worden voor mensen die hun leven normaal gezien helemaal in het teken van hun zaak hadden ingericht. Een zoektocht die toch even tijd nodig had. "Omdat we niet plots zonder iets wilden zitten hadden we oorspronkelijk een afhaal- en leverdienst voorzien", vertelt dochter Ghaya, die we in normale omstandigheden in de keuken zouden vinden. "Maar omdat we iedereen veilig willen houden hebben we dit afgelast." Maar het koken is ook nu nooit ver te zoeken, zo blijkt al snel. "Ons mama houdt zich nu thuis vooral bezig met koken en het groot onderhoud in huis", verklapt ze. "Bert gaat elke dag joggen en doet sportoefeningen thuis. Samen hebben ze ook heel hun tuin onder handen genomen."

Zus Shauni mist dan weer het sociaal contact met de klanten enorm, zo blijkt. "Om zichzelf bezig te houden poetst ze vooral maar ze 'fret ook veel haar kas op', bekent Ghaya, die als kok-van-dienst vooral haar professionele keuken mist. "Ik heb veel energie en creativiteit die ik nu niet kwijt kan door gerechtjes te creëren in mijn 'speelplaats' - zoals ze haar keuken in Belomi noemt, "gaat ze verder. "Ik ben vrij handig dus heb ik zelf een opbergbak in elkaar getimmerd en nieuwe bloembakken gemaakt van oud materiaal dat ik thuis nog had. Tuinieren doen wij allemaal graag, nu doen we ook dingen thuis waar we anders niet echt tijd voor hebben. Ook ben ik mijn hoofd aan het breken over een gerecht vol vitaminen dat ik op tafel kan zetten als we terug kunnen openen."

Om de coronahelden te bedanken hebben ze deze week ook beslist om 20 waardebons uit te delen aan deze mensen. "Zo kunnen we hen toch ook een hart onder de riem steken", besluit ze. "Een kleine opsteker voor iedereen, want onze klanten en passie missen we toch enorm."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten