Bromfietser (18) in levensgevaar nadat hij twee keer wordt aangereden

Foto: *

Destelbergen / Lievegem - In het Oost-Vlaamse Zomergem (Lievegem) is vrijdagavond rond 20 uur een een 18-jarige bromfietser uit Destelbergen levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij ter hoogte van de Duivekeetbrug werd aangereden door twee verschillende voertuigen.

Toen de jongeman komende van Vaart Links het kruispunt met de Durmstraat wilde oversteken, werd hij gegrepen door een personenwagen, bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Lievegem. Het slachtoffer kwam door de harde klap terecht op de weg, waar hij nog een tweede keer werd aangereden door een 29-jarige vrouw uit Lievegem die met haar wagen uit de tegenovergestelde richting kwam.

De bromfietser werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het AZ Sint-Lucas in Gent. Zijn toestand was zaterdagmorgen nog steeds kritiek. Ook beide vrouwelijke bestuursters raakten gewond bij het ongeval.

Om ter plaatse de eerste zorgen te kunnen toedienen, zette de brandweer op de plaats van het ongeval een tentje. Later op de avond kwam een verkeersdeskundige ter plaatse voor de vaststellingen.

Door Chris Thienpondt, John De Vlieger
AANGERADEN