Cinema Plaza geeft authentiek plafond prijs

© Chris VAN ROMPAEY

© Chris VAN ROMPAEY

© Chris VAN ROMPAEY

© Chris VAN ROMPAEY

De langverwachte renovatie Cinema Plaza is volop aan de gang. Arbeiders verwijderden vorige week het valse plafond, waardoor het authentieke gewelfd plafond na tientallen jaren weer zichtbaar is.

Chris Van Rompaey

De renovatie van Cinema Plaza, in 1923-1924 door lokaal ondernemer Arthur Vercammen gebouwd, startte begin deze maand. “De aannemer heeft eerst allerlei elementen met historische waarde voorzichtig verwijderd, zoals de pluchen cinemazetels, de brandblussers, de oude noodverlichting en de toog, de langste van Duffel. Die worden allemaal gerestaureerd. Vervolgens ging een gespecialiseerd bedrijf aan de slag om het asbest uit de kelder te halen”, zegt schepen van Openbare Werken Staf Aerts (Groen).

“Vorige week hebben de arbeiders het vals plafond verwijderd. Sindsdien is het mooie plafond van destijds met authentieke lamp weer zichtbaar. Vandaag zijn de arbeiders begonnen met het opbreken van de vloer van de bioscoopzaal. Dat gebeurt uiterst voorzichtig, want we willen die tegels opnieuw gebruiken.”

“Ik schat dat we binnen de drie weken met het slopen van het aanpalende jeugdhuis kunnen beginnen. Daarna volgt de afbraak van het werkhuis van de Plaza en van de achtergevel in het park. Vanaf dan worden de werkzaamheden echt vanop de straat zichtbaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten