Smurfen heten jongste passagiers op Brussels Airport welkom

Zaventem / Steenokkerzeel / Machelen / Wezembeek-Oppem / Vilvoorde - Brussels Airport verwacht een recordaantal passagiers in de paasvakantie, 3% meer dan in het recordjaar 2015. Om tijdens de uittocht alles vlot te laten verlopen, opent Brussels Airport op de drukste dagen van de vakantie opnieuw familielijnen bij de handbagagecontrole. Gezinnen met jonge kinderen worden er verwelkomd door de Smurfen. De komende weken heeft Brussels Airport nog een verrassing in petto voor de intercontinentale passagiers. Na de raket van Kuifje nemen de meest bekende Belgische stripfiguren hun intrek in het hart van Pier B.


 
 
Brussels Airport ontvangt in de paasvakantie een recordaantal passagiers, met als absolute topdagen vrijdag 31 maart met 75.000 passagiers en maandag 3 april 77.000 passagiers. In vergelijking met het recordjaar 2015 zal de luchthaven 3% meer passagiers ontvangen.
 
De Belg trekt in de paasvakantie vooral naar de zon, in het bijzonder naar de Middellandse Zee. Vooral Spanje, de Canarische eilanden, Turkije en het noorden van Afrika zijn in trek. De populaire bestemmingen die wat verder liggen, zijn de Dominicaanse Republiek, New York en Toronto.
 
Een smurfende start van de vakantie!
Brussels Airport opent op de drukste dagen van de vakantie opnieuw familielijnen bij de handbagagecontrole. Dankzij de familielijnen hebben gezinnen alle ruimte en tijd om met de kinderen door deze controle te gaan en krijgen ze wat extra hulp bij de kinderwagens en babyvoeding. Uit eerdere tests is gebleken dat de controle op drukke dagen zo vlotter verloopt zowel voor de gezinnen als voor de andere passagiers.
 
De Smurfen staan deze vakantie klaar om de jongste passagiers aan deze familielijn te ontvangen. Op 1 mei zullen de Smurfen definitief hun intrek nemen in Pier B voor intercontinentale vluchten. De Smurfen zijn samen met Kuifje de meest bekende Belgische stripfiguren in het buitenland. Brussels Airport wil zo een hommage brengen aan een van de meest populaire symbolen van ons land.
 
Controleer hoe druk het wordt
Tijdens de vakantie en ook in de weken erna kan het soms erg druk worden op de luchthaven. Om passagiers goed te informeren daarover, publiceert de luchthaven een “druktebarometer”.
http://www.brusselsairport.be/nl/passngr/deppax/verwachte-drukte
 
Op drukke dagen raadt Brussels Airport passagiers aan om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te komen of om gebruik te maken van de drop off zone op Brucargo om passagiers af te zetten. Van daaruit rijdt om de 10 minuten een gratis bus van De Lijn of shuttle naar de terminal.
 
Een andere mogelijkheid om passagiers af te zetten, is de gratis drop off zone op 300 meter van de terminal op het niveau van het busstation. Wie passagiers komt ophalen, kan terecht in de Front Parking P1, P2 en P3. Met de Pcard+ kan de eerste 30 minuten gratis geparkeerd worden in deze parkings.
 
Passagiers die zelf met de auto naar de luchthaven komen, reserveren best op voorhand een parkeerplaats, zowel in de Front Parkings aan de terminal als de discountparkings op Brucargo. De gratis bussen en shuttles naar de terminal rijden ook langs de discountparkings om er passagiers op te pikken.
 
Ook na de paasvakantie kan het nog erg druk zijn op de luchthaven. Passagiers reserveren best hun parkeerplaats op voorhand of komen best naar de luchthaven met het openbaar vervoer.

Door Dieter De Beus
  • VOOR ABONNEES