Aviato organiseert de grootste Belgische jobbeurs voor luchthavenjobs

Vilvoorde / Steenokkerzeel / Machelen / Kapelle-op-den-Bos / Zaventem / Kraainem / Wezembeek-Oppem / Zemst - Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, bestaat 1 jaar en pakt uit met de grootste Belgische jobbeurs voor luchthavenjobs. Gemiddeld staan 400 vacatures open bij de nationale luchthaven, één van de belangrijkste economische polen van het land. Werkzoekenden, studenten en iedereen met zin in een nieuwe uitdaging zijn welkom op 25 november van 13u tot 18u in de Kruitfabriek, Steenkaai 44D in Vilvoorde.

Met bijna 24.000 werknemers, 317 bedrijven, 18 sectoren en gemiddeld 400 openstaande arbeidsplaatsen, is Brussels Airport een sterke katalysator voor de Belgische economie. Het aantal vacatures, bedrijven en met als gevolg de economische activiteit blijft er verder stijgen. Het vormt een unieke arbeidsmarkt en biedt werkzoekenden uit het ganse land extra kansen op tewerkstelling. Een studie van HIVA KU Leuven toonde dit jaar aan dat Brussels Airport meer voltijdse jobs aanbiedt, werknemers er langer werken en er meer bedienden aan de slag zijn dan elders in het land. 


Meest gezochte profielen op Brussels Airport

“Qua profielen, zoekt onze nationale luchthaven niet alleen luchtvaartpersoneel maar ook mensen met goesting in een job onder meer in de horeca, security, sales, logistiek, luchtvracht, administratie, technische sector etc. Met deze jobbeurs hopen we zoveel mogelijk werkzoekenden te kunnen matchen met de openstaande jobs op en rond Brussels Airport” verklaart Simon De Maeseneer, General Manager van Aviato. 

Tijdens de jobbeurs is er bijzondere aandacht voor de vacatures op BRUcargo. Met meer dan 5000 werknemers, blijft ook de vrachtluchthaven van Brussels Airport uitbreiden. Geert Keirens, directeur van de koepelorganisatie Air Cargo Belgium licht deze groei toe:  ”Door de focus op farmaceutische goederen, E-commerce, levende dieren en bederfbare goederen en de digitalisering van onze bedrijven en processen zoeken we heel wat nieuwe medewerkers die deel kunnen uitmaken van de succesvolle toekomst van onze luchtvrachtbedrijven. Het aanbod jobs op BRUcargo is dan ook heel divers: je kan er aan de slag als logistieke dienstverlener, afhandelaar, douaneagent, transporteur...en meer”. 


Jobbeurs 25/11/19: interactieve, innovatieve formule

De locatie en het concept voor de Aviato jobbeurs is groter, hipper en de formule is interactiever. Dit om de groeiende vraag naar werknemers op Brussels Airport te verwelkomen en de bedrijven een platform te bieden om in contact te komen met talent. Tijdens deze jobbeurs worden werkzoekenden ondergedompeld in de unieke Brussels Airport sfeer en maken ze kennis met de meest gezochte profielen bij de werkgevers. 

Naast standjes van werkgevers, kan je doorlopend je laten adviseren over gerichte opleidingen voor jobs op Brussels Airport. Ook kan je korte workshops volgen van specialisten van VDAB, Actiris en andere partners.

 

 Maak kennis met werkgevers van Brussels Airport, volg een interactieve workshop of ga op speeddate en wie weet vlieg jij naar huis met een nieuwe job. Deelname is gratis. Meer weten of je inschrijven kan via aviato.be/jobbeurs

Door Dieter De Beus
AANGERADEN