Eigen Kweek-acteurs nemen nu rol als visser op

  • Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele.
Oostende - In de Oostendse haven zijn momenteel opnames bezig voor 'Cargo', het langspeelfilmdebuut van regisseur Gilles Coulier (Bevergem). De hoofdrollen zijn weggelegd voor Eigen Kweek-acteurs Wim Willaert, Sebastien Dewaele, en Sam Louwyck. Wij gingen deze middag al een kijkje nemen op de set, onder andere in de bureaus van scheepswerf Lowyck.

'Cargo' brengt het verhaal van drie broers die het familiebedrijf in de visserij proberen te redden van de ondergang. "Vanavond zijn er opnames gepland op een vissersschip. Als we maar niet zeeziek worden", zegt Sebastien Dewaele, geboren en getogen Oostendenaar. 

'Cargo' is een productie van De Wereldvrede in coproductie met het Nederlandse productiehuis Halal. Het project kan rekenen op steun van de stad Oostende, het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch Fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Sven Gatz.

Door DJ