Man (47) toont speurders hoe hij zijn moeder begroef in de duinen

Oostende / Bredene - In de Nukkerstraat in Bredene en in de duinen in Oostende vond woensdag de reconstructie plaats van de dood van Solange Hennaert (82). Haar zoon Frank P. (47) wordt beschuldigd van oudermoord en lijkberging.
 

 

Frank P. bekende eind mei dat hij zijn moeder na een zoveelste ruzie geslagen had in hun appartement in de Nukkerstraat in Bredene. De bejaarde vrouw zou daarbij zwaar gevallen zijn, waardoor ze stierf. De volgende ochtend ging de Bredenaar het lichaam van zijn moeder begraven in de duinen aan de Oosteroever in Oostende, vlakbij de vuurtoren.

De feiten dateren van bijna twee jaar geleden, maar kwamen pas in mei van dit jaar aan het licht. Frank P. had tot dan de dood van zijn moeder zorgvuldig verborgen gehouden voor de buiten­wereld. Om haar pensioen te kunnen opstrijken. Aan de buren en zijn dochter zei hij dat Solange in een rusthuis zat. Maar een alerte wijkagent, die aanklopte voor een nieuwe identiteitskaart voor de vrouw, rook onraad. Er volgde een huiszoeking, en enkele dagen later ging Frank tot bekentenissen over. Hij had zijn moeder na een ruzie geslagen, en nadien haar lichaam begraven in de duinen. 

Naar aanleiding van de bekentenissen werd P. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van oudermoord. De wedersamenstelling vandaag is belangrijk om te achterhalen wat er in de woning in Bredene precies gebeurd is. De reconstructie in het appartement duurde ganse morgen. Kort na de middag verhuisde de politiekaravaan richting duinen. Daar toonde Frank P., die een opvallende blauwe rugzak droeg, aan de speurders vanaf waar en hoe hij zijn moeder in de duinen versleepte tot de plek waar hij haar begroef. 

 

Door Dominique Jauquet
AANGERADEN