FILM. Acteur Johan Heldenbergh is nieuwe Master van Filmfestival Oostende

© Dominique Jauquet

© Dominique Jauquet

1 / 2

Acteur en regisseur Johan Heldenbergh wordt straks de nieuwe Master van Filmfestival Oostende. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Arno, Tom Barman, Maurice Engelen, Bart De Pauw, Peter Van den Begin en Barbara Sarafian.

DJ

Johan Heldebergh is vooral bekend van rollen in langspeelfilms als 'Ben X' , 'Aanrijding in Moscou', 'Hasta la Vista', 'De Helaasheid der Dingen' en recent van 'The Broken Circle Breakdown', waarvan hij samen met Mieke Dobbels ook de creatieve drijfveer was, en als regisseur van 'Schellebelle 1919'.

Filmfestival Oostende breidt dit jaar de rol van zijn Master verder uit. Naast de traditionele Master Selection, waar de zes favoriete films van Johan worden voorgesteld, zal er ook aandacht besteed worden aan een nieuw programmaonderdeel: 'De Jonge Helden'. Johan zal vier mensen aan het publiek voorstellen die op audiovisueel vlak blijk geven van veel talent en verdienen voorgesteld te worden aan het grote publiek. Daarnaast zal Johan Heldenbergh een Master Night organiseren, waar hij instaat voor het programma en hij verschillende vrienden zal inviteren. Bovendien zal hij ook een hand hebben in de selectie van de internationale gasten.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zetelt de Master niet meer in de jury voor de Ensors, de Vlaamse Filmprijzen, maar wordt de Master, Voorzitter van de Internationale Competitie die het Filmfestival dit jaar voor het eerst organiseert. Over een aantal weken wordt hierover meer gecommuniceerd.

Filmfestival Oostende vindt dit jaar plaats van 6 tot 14 september. Op de foto zien we Johan Heldenbergh samen met zijn partner, actrice Joke Devynck, tijdens de vorige editie van FFO.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten