Meisje (16) bedolven onder aardappelberg: "Dit had veel erger kunnen zijn"

Foto: Dany Van Loo

Middelkerke - Brandweermannen hebben dinsdagnamiddag een 16-jarige landbouwersdochter bevrijd van onder een berg aardappelen. Het meisje was tijdens het sorteren in de laadbak van een aardappelmachine gevallen en raakte volledig bedolven.

Het ongeval gebeurde dinsdagnamiddag rond 16 uur op het veld van een landbouwbedrijf aan de Schuddebeurzeweg te Westende. Het meisje was samen met haar ouders op het veld aardappelen aan het rooien. Ze stond op de landbouwmachine om de bladeren van de aardappelplanten te verwijderen toen ze haar evenwicht verloor en in de laadbak van de machine terecht kwam. “Ze raakte volledig bedolven onder de aardappelen”, zegt commissaris Frank Delva van de lokale politie Middelkerke. “Haar ouders belden onmiddellijk de hulpdiensten.”

Brandweer, ambulance, mug en politie waren vlug ter plaatse. De brandweer aarzelde geen ogenblik en verwijderde de aardappelen rond het meisje, waarop ze uit de laadbak kon bevrijd worden. “Ze kreeg onmiddellijk zuurstof toegediend en kwam daardoor vlug bij haar positieven”, aldus nog de commissaris. “Ze had enkel lichte verwondingen opgelopen, maar dit had erger kunnen zijn.”

De 16-jarige landbouwersdochter werd voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De ouders waren enorm geschrokken en kregen bijstand van slachtofferhulp.

Door Dany Van Loo
AANGERADEN
Meest recent