Natalie Camelbeke eerste Belgische kampioen broodpudding bakken

Foto: mma

De Panne - Natalie Camelbeke is de eerste Belgische kampioen broodpudding bakken. De wedstrijd - die 24 deelnemers trok - werd georganiseerd door Claude Willaert, educatief medewerker van het bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne.

"Oud brood verdient een tweede kans", vindt Willaert, maar hij wou vooral de aandacht vestigen op het thema "werken met voedselrestjes", dat tijdens het Natuurfestival in Duinpanne aan bod kwam. Een jury, onder voorzitterschap van sterrenkok Stéphane Buyens van hostellerie Le Fox, oordeelde - zonder de namen van de kandidaten te kennen - dat Natalie Camelbeke de beste broodpudding maakt. Natalie baat het Hotel aan Zee uit op de markt in De Panne. "Ik maak dagelijks broodpudding voor de klanten en eet er ook elke dag van. Ik moet hem toch proeven hé? Het recept heb ik van mijn betovergrootmoeder. Wat er zoal in zit? In elk geval brood en rozijnen", lacht ze. "Af en toe doe ik er chocoladebrokjes bij en ook altijd een scheutje alcohol. Maar voor deze wedstijd mocht dat niet. De rest blijft geheim." Een goede broodpudding moet 'moelleux' zijn en mooi van kleur. Niet te droog maar ook niet te nat. En met een goed contrast tussen de rozijnen en de rest", zegt Stéphane Buyens. Het is een typisch Vlaams gerecht In de Fox komt er geregeld op tafel."
 

Door Mark Maes en Dany Van Loo
VOOR ABONNEES