Expo Luc Filliaert in Westfront: Filliaerts gezocht

Middelkerke / Nieuwpoort - In het bezoekerscentrum Westfront komen de oorlogsjaren van Juul Filliaert vanaf zaterdag 9 mei opnieuw tot leven. Als redactie-secretaris van het frontblad De Belgische Standaard was hij betrokken bij alle initiatieven die genomen werden om de culturele en sociale noden van de frontsoldaat te behartigen. Zijn persoonlijk archief, met documenten en een unieke kunstverzameling van frontschilders, plaatst zijn engagement opnieuw in de belangstelling.

De opening van de expo Mijn Oorlog – Juul Filliaert vindt plaats op vrijdag 8 mei in het bezoekerscentrum Westfront.  Om deze gebeurtenis een extra dimensie te geven, nodigen curator Luc Filliaert en Stad Nieuwpoort alle mensen uit met de naam Filliaert of Filiaert. Ook mensen die in de Juul Filliaertweg wonen zijn van harte welkom.  Wie erbij wil zijn, stuurt tegen donderdag 30 april  een e-mail naar info@westfrontnieuwpoort.be.     

MEER INFO: bezoekerscentrum Westfront (Kustweg 2) - tel. 058 23 07 33 - info@westfrontnieuwpoort.be - www.westfrontnieuwpoort.be  

Door Dany Van Loo