Wintercircus voor het laatst open voor publiek

GENT - Zaterdag was het de laatste keer dat het publiek een kijkje kon gaan nemen in het voormalige Wintercircus in de Lammerstraat, ook bekend onder de naam Garage Mahy, die er een aantal decennia gevestigd was. Zoals bekend wordt het Wintercircus geïntegreerd in het groots opgezette project dat voor kort de naam De Waalse Krook heette, maar waar we vanaf nu De Krook moeten tegen zeggen, omdat de Engelstaligen het woord Waals moeilijk over hun lippen krijgen.

 Er waren 8 gidsen die om het half uur een gidsbeurt verzorgden, niet alleen in het Wintercircus, maar op de hele site waar een nieuwe bibliotheek en een multimediacentrum en een fietsbrug komt. 

's avonds kon men er kijken naar de muziekdocumentaire 'The Sound of Belgium' over de opkomst en verval van de new beat in België.

 

Voor de gidsbeurten waren 300 inschrijvingen voorzien, maar de belangstelling was zo groot dat men extra beurten organiseerde zodat in totaal zo'n 500 mensen, ook zij die niet ingeschreven waren, konden deelnemen.

 

Door Rudy Tollenaere, David Van Hecke
AANGERADEN