Pop-upstore vol kleurrijk vilt

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

© DvH

1 / 25

De Latemse Lien Meirlaen is iemand die voor haar droom is gegaan. Op vakantie in Indonesië en Nepal liet ze zich inspireren door de kleurrijke gebruiksvoorwerpen. Samen met haar vriend ging ze zelf aan de slag, en voor ze het wist, had ze haar eerste ontwerp klaar. Momenteel heeft ze met ‘LouLou Accessoires’ haar eigen pop-upwinkeltje op de Kuiperskaai.

Magali Degrande, Foto's David Van Hecke

De toon in het winkeltje is vooral erg kleurrijk. Het aanbod gaat van vilten kapstokken over oorringen met rozige varkentjes tot slaapzakken voor baby’s.

Lien: ‘Vilt is echt een dankbaar product. Je kan er alle kanten mee uit. Ik heb al vaak op marktjes gestaan met mijn spulletjes, maar een eigen winkeltje is toch nog iets anders. Meteen een pand huren voor een jaar zit er financieel niet in, maar dit is ideaal om het concept wat uit te proberen. Ik heb de indruk dat er veel mensen open staan voor mijn producten maar dat ze de weg naar binnen nog moeten vinden. Als ze hier nu een paar dagen na elkaar voorbij de etalage passeren, springen ze de derde dag misschien wel even binnen.’

Eén van de laatste dingen die Lien en haar vriend ontwierpen, zijn vilten pantoffels in de vorm van zebra’s en giraffen. ‘Hiervoor kwam de inspiratie uit een andere reis, naar Afrika. In het begin had ik enkel kindermaten, maar ik heb er ook grotere moeten tekenen. Zelfs volwassen mannen wouden wel een zebra aan hun voeten’ lacht Lien.

De jonge onderneemster vindt het vooral belangrijk dat de handel van haar producten eerlijk gebeurt. ‘Ik zou niet kunnen doen wat ik nu doe, als ik niet met 100 procent zekerheid zou weten hoe het productieproces verloopt. Hier weet ik naar welke Nepalese vrouwen ik mijn ontwerpen stuur, en weet ik ook in wat voor omstandigheden ze werken. Ik ben er geweest en keer binnenkort waarschijnlijk terug.'

De pop-upshop 'Lou Lou Accessories' is nog te bezoeken tot en met zaterdag 8 maart. Open van 12u-19u.

Alle info op de website van Lou Lou Accessories.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent