50 kunstenaars stellen er hun werken voor, ten voordele van een sociaal restaurant in Beveren

Win gratis tickets voor Kunst om te Koesteren in en rond kasteel Cortewalle

© Dieter Verschooren

© Dieter Verschooren

1 / 2

Dit en volgend weekend exposeren zo'n 50 kunstenaars hun schilder-, beeldhouw- en andere kunstwerken in en rond kasteel Cortewalle tijdens Kunst om te Koesteren. De kunstbeurs wordt georganiseerd door Rotary Beveren-Waas en een deel van de winst gaat naar de inrichting van een nieuw sociaal restaurant.

Dieter Verschooren

Serviceclub Rotary Beveren-Waas organiseert dit weekend en volgend weekend de tweede editie van Kunst om te Koesteren aan kasteel Cortewalle. De kunstbeurs verzamelt meer dan 400 werken van de handen van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Zowel beeldhouwwerken, schilderijen als foto's komen aan bod in alle mogelijke vormen en formaten. Bezoekers kunnen de kunstwerken zowel bewonderen als kopen. "Naast enkele topwerken zijn er ook zeer veel betaalbare kunstwerken, zodat de drempel niet te hoog is", legt mede-organisator Benoit Zachee uit. "Naast lokale en iets minder bekende kunstenaars komen ook de grotere namen aan bod. Karl Meersman uit Sint-Niklaas bijvoorbeeld, is de cartoonist voor Knack en is tevens de peter van de expositie."

Sociaal restaurant

De opbrengst van Kunst om te Koesteren wordt elk jaar aan een goed doel overhandigd. "Met het geld van de vorige editie, drie jaar geleden, hebben we een project in Madagaskar gesteund", gaat Zachee verder. "Daar hebben we machines kunnen aankopen voor een technische school en ook meegewerkt aan de bouw van een schooltje. Op die manier dragen we ons steentje bij aan kinderarmoede in die regio. Nu gaan we rond de 60.000 euro investeren in keukenmateriaal voor een nieuw sociaal restaurant in Beveren, maar daar kunnen we nu nog niet veel over zeggen. We zamelen geld in via Kunst om te Koesteren omdat we graag eens iets anders wouden doen dan ons eindejaarsconcert. Al doen we dit wel maar om de drie jaar, want er komt enorm veel bij kijken."

Programma en tickets

Zaterdag 14 september gaat Kunst om te Koesteren van start. Er is veel te beleven, zoals de exposities, maar er is ook een rondrit met oldtimers en een champagnebar die wordt uitgebaat door Rotaract, de jongerenafdeling van Rotary International. De deuren gaan open vanaf 11 uur tot 18 uur en een toegangsticket kost 10 euro. Daarmee geraak je altijd binnen tijdens beide weekends. De organisatie heeft 30 gratis tickets ter beschikking gesteld die wij mogen uitdelen. Om een van die tickets te bemachtigen, stuurt u simpelweg een e-mail naar dieterverschooren@hotmail.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten