Gemeenteraadslid houdt fietstocht voor goede doel

Foto: efo

Bredene - Tijdens de 7e Dunebikerstocht van WD Breduinia zal gemeenteraadslid Lars Catrijsse (SP.A) 30 km fietsen voor het goede doel: Tejo (Therapeuten voor Jongeren)

"Alles begon met mijn belofte op de kampioenenviering. Ik zei toen dat ik als gemeenteraadslid 30 km zou meefietsen met de mountainbiketocht die wordt georganiseerd om Horizon te steunen", zegt Lars. 

Goed doel

"Maar ik koppel er ook een eigen goed doel aan. Er moet iets gedaan worden aan de wachtlijsten in de zorgsector. Daardoor krijgen jongeren vaak niet de hulp waar ze recht op hebben. Het project TEJO, dat er wel is voor jongeren , verdient dus alle aandacht. Tejo staat voor 'Therapeuten voor jongeren' en biedt in Vlaanderen laagdrempelige hulpverlening voor jongeren tussen 10 en 20 jaar.  Het is anoniem en gratis en er is een uitstekende werking in Oostende. De therapeuten werden onbezoldigd mee." 

Catrijsse wil minstens 3 euro per km inzamelen en mikt op 100 euro. Mensen kunnen giften overmaken op zijn nummer BE32 7310 2786 1102 met vermelding Tejo.  Na de tocht zal Lars Catrijysse de cheque overhandigen aan Tejo.

Door Edwin Fontaine
AANGERADEN