GROS Deinze organiseert koffiestop voor Broederlijk Delen

© www.broederlijkdelen.be

© www.broederlijkdelen.be

1 / 2

Op de woensdagmarkt van 18 februari organiseert de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS), in samenwerking met het stadsbestuur, Deinze voor het tweede jaar op rij een koffiestop. Iedereen kan tussen 9 en 12 u terecht bij de marktstand ter hoogte van het stadhuis voor een (h)eerlijke kop koffie tegen een vrije bijdrage. De volledige opbrengst wordt integraal aan Broederlijk Delen doorgestort.

Eddy Lefevre

Koffiestop

Op woensdag 18 februari kan je van 9 tot 12 u terecht bij de marktstand van GROS Deinze ter hoogte van het stadhuis voor een (h)eerlijke kop koffie, tegen een vrije bijdrage. De volledige opbrengst van deze koffiestop wordt integraal aan Broederlijk Delen doorgestort. Voor wie geen koffie lust is er fruitsap voorzien. Met deze inkomsten ondersteunt Broederlijk Delen de gemeenschap van de boeren in Peru die te kampen hebben met de ontginning van hun landbouwgronden door de mijnbouwindustrie.

GROS Deinze

De Stedelijke Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking verenigt organisaties die werken in, voor en met het Zuiden. De raad stelt zich tot doel Deinzenaars te sensibiliseren omtrent de noord-zuidproblematiek en wil hen vragen om kleinschalige projecten te ondersteunen. De adviesraad werd in haar huidige vorm opgericht in 2012 en telt 18 leden, waarvan de helft vrijwilligers zijn die bij geen enkele zuidorganisatie zijn aangesloten en die uit eigen interesse meewerken.

Meer info over Marco, de Peruaanse boer die boer wil blijven: www.broederlijkdelen.be/marco

Dienst sociale zaken, Brielpunt, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze, Noord-zuidambtenaar Jürgen D’Huyvetter, jurgen.dhuyvetter@deinze.be of 09 381 68 74.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten