‘Tomorrowband’ zoekt Lokale Helden in de nieuwe fusiestad

Foto: LEZ

Deinze / Nevele - De nieuwe fusiestad Deinze, in Het Land van Nevele, start een zoektocht naar lokaal zangtalent. In het kader van de Vlaamse actie ‘Lokale Helden’ zoeken beide gemeentes samen naar nieuw talent uit eigen streek. 'TomorrowBand' is een muziekconcours dat wordt georganiseerd door Jeugdcentrum Brieljant in Deinze, Jeugdhuis Mixit in Landegem en de cultuurdiensten van Deinze en Nevele. ‘Op die manier zoeken we een aantal Lokale Helden, lokale muziekgroepen, die we een steuntje in de rug willen geven,’ zegt Rutger De Reu, schepen van Jeugd en Cultuur in Deinze.Vier groepen krijgen de kans live op te treden in de eerste voorronde in JC Brieljant op vrijdagavond 23 februari.

‘Lokale helden is een evenement van Poppunt, de overkoepelende organisatie die nieuw muzikaal talent in Vlaanderen ondersteunt. Lokale helden heeft plaats op 27 april 2018, verscheidene organistoren in heel Vlaanderen bieden bij deze gelegenheid aan lokaal talent een podium. Het doel is deze dag te koppelen aan de muziekwedstrijd TomorrowBand,’ voegt Mia Pynaert, schepen van Cultuur van de gemeente Nevele er aan toe.

Met een online selectie via www.vi.be zoeken de organisastoren geïnteresseerde bands die beoordeeld worden door een professionele jury. Vier groepen krijgen de kans live op te treden in de eerste voorronde in JC Brieljant op 23 februari. Vier andere bands krijgen eveneens de kans live op te treden in de tweede voorronde op 31 maart in JH Mixit te Nevele. Uit deze twee voorrondes worden telkens twee bands geselecteerd voor de finale op 27 april in JC Brieljant.

‘Met deze wedstrijd richten we ons tot jonge en lokale bands. Daarom dienen deelnemende bands in een straal van 50 km rond de nieuwe fusiestad Deinze te wonen en mag het oudste bandlid maximum 30 jaar oud zijn. De winnaar wint een geldprijs van 300 euro en mag eveneens in september optreden op het openluchtfestival dat JC Brieljant organiseert. De band op de tweede plaats mag optreden in JC Brieljant tijdens de Laatste vrijdag van de maand concerten en wint 200 euro. De derde wint 100 euro,’ aldus nog Rutger De Reu en Mia Pynaert.

In de jury zetelen Milo Meskens, Hanne Vandekerckhove, bassiste van Jacle Bowl, Silas van Laeken van Zebras are Timeless, Anthony Statius van Corre & The Bang en James Boone van JC Brieljant.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN
Meest recent