Nu 5 bezoekers per kwartier in recyclagepark

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Het Recyclagepark van Zulte gaat verder met de regeling op afspraak en onder voorwaarden maar verhoogt de capaciteit naar 5 bezoekers per kwartier.

De huidige toegangsregeling tot het recyclagepark wordt positief ervaren. “Er zijn nog steeds nauwelijks wachtrijen, op het park loopt alles vlot, het afval wordt beter gesorteerd aangebracht en er zijn weinig bezoekers tegelijkertijd aanwezig. Hierdoor kunnen bezoekers gemakkelijk de afstandsregels respecteren en blijft het risico op besmetting beperkt. Ook de controle op het correct naleven van de sorteerregels verloopt veel vlotter,” zegt schepen van milieu Frederic Hesters.

Het coronavirus is echter nog verre van verdwenen. Daarom beslist het gemeentebestuur dit systeem voort te zetten, minstens tot het eind van dit jaar. Het systeem zal geëvalueerd worden en voor advies voorgelegd worden aan de milieuraad.

De regeling blijft enkel op afspraak en onder strikte voorwaarden, met alle fracties behalve asbest. Er wordt slechts één reservatie per adres en per voor- of namiddag toegelaten, en vijf keer per maand. Dit is een versoepeling tegenover de regeling die liep tot eind mei. Na evaluatie wordt het aantal toegelaten bezoekers per kwartier verhoogd van vier naar vijf.

Men vraagt wel de volgende richtlijnen in acht te nemen: kom zoveel mogelijk alleen en blijf in de auto zitten terwijl je wacht om het park binnen te rijden, hou het bezoek zo kort mogelijk, sorteer het afval op voorhand, doe handschoenen aan en hou voldoende afstand. De containerparkwachters doen er alles aan om het bezoek zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.

Een afspraak maken kan enkel online via www.zulte.be/afspraak.

Het recyclagepark blijft nog steeds op dinsdagnamiddag van 13 tot 17 uur enkel open voor zelfstandigen. Die moeten geen afspraak maken en mogen zich op dinsdagnamiddag gewoon aanbieden met hun gesorteerd afval.

 

 

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN