Succesvolle start van boerenmarkt met plattelandskarakter in Landegem

  • Het marktcomité met de voorzitter van de Landbouwraad Christof De Keukeleire aan het kraam van de Meigemse fruitteler (kersen) Marc Cocquyt.
Deinze / Nevele - De eerste boerenmarkt in Landegem is vrijdagnamiddag onder een goed gesternte gestart. Ondanks het wisselvallige weer kwamen veel kijklustigen en klanten opdagen voor een markt waarop lokale boeren als standhouder hun eigen hoeveproducten aan de man brachten. Alle bezoekers kregen wel vooraleer de markt te bezoeken een mondmasker aangemeten. De initiatiefnemers, waaronder de Meigemse fruitkweker Marc Cocquyt, die zelf kersen aanbood, en de Deinse Land- en Tuinbouwraad met voorzitter Christof De Keukeleire, zetten hun breedste glimlach op.

Onder de meestal lokale of regionale standhouders troffen we een aspergeboer aan, een zuivelhandel, een bloemist, een aardappelkweker, een imker met honing en honingkoekjes en nog andere landbouwproducten.

Volgens de bezoekers is de markt bijzonder goed gelegen voor wie uit de rand van Gent komt zoals uit Drongen maar ook voor inwoners uit Hansbeke, Merendree, Nevele en de beide Leernes.

Door John De Vlieger
AANGERADEN
Meest recent