Broekkantkermis start nieuw tijdperk met aloud succesrecept

Dé topper van Broekkantkermis is en blijft het ‘jumbo-mosselsouper’ op zondagmiddag. Foto: rr

Arendonk - Broekkantkermis, dat de voorbije vijftig jaar teerde op een beproefd succesrecept van eten, drinken, fuiven en livemuziek, start volgend weekend een nieuw tijdperk.

Vrijdag, zaterdag en zondag vindt de 51ste editie van Broekkantkermis plaats. De populaire buurtkermis in het gehucht Broekkant in Arendonk wordt georganiseerd door de dorpsfanfare Wampegalm. De organisatoren zijn vast van plan om er nog eens een halve eeuw bij te doen.

Als vanouds begint de 51ste Broekkantkermis op vrijdag met een kienavond. Zaterdagavond is er een bonkende tentfuif met liveoptredens, voorafgegaan door een tornooi boerendarts. “Deze sport lijkt op cafédarts, maar wordt gespeeld met een riek met drie tanden en een grote roos, vastgepind op hooibalen”, zegt Dirk Sterckx van de Wampegalm.

Maar dé topper van Broekkantkermis is en blijft het ‘jumbo-mosselsouper’ op zondagmiddag. Voor dag en dauw wordt daarvoor een gigantische vracht van liefst 800 kilo verse mosselen geleverd in de Broekstraat in Arendonk, rechtstreeks aangevoerd vanuit Yrseke in Zeeland. “Doorheen de jaren is ons mosselsouper een begrip geworden in Arendonk”, zegt de chef-kok van de fanfare. “Het recept is nog altijd hetzelfde als vijftig jaar geleden: echte Zeeuwse mosselen, klaargemaakt met verse selder en ajuin.”

Het volledige programma van de kermis vindt u op de Facebookpagina van Koninklijke Fanfare Wampegalm: klik hier.

Door Eddy Meulemans
  • VOOR ABONNEES