Wat neem je mee als je vlucht?

Foto: Wereldraad

Oud-Heverlee - De Wereldraad Oud-Heverlee ging met fotografen langs bij inwoners, asielzoekers en vluchtelingen. Aan de inwoners vroegen ze wat ze als aandenken zouden meenemen als ze moeten vluchten, aan de vluchtelingen wat ze hadden meegenomen. Op vrijdag 14 februari kan je die foto’s zien in café De Sortie.

Om een goede doorsnede van de bevolking te krijgen, gingen de fotografen langs bij inwoners met het huisnummer vijf. Dat is ook het huisnummer van de Oase, het eerste vluchtelingenhuis van de gemeente in Sint-Joris-Weert.

De foto’s zullen te zien zijn tijdens het Wereldcafé op vrijdag 14 februari om 20 uur in café De Sortie in Oud-Heverlee en daarna een maand in de plaatselijke bibliotheek in Oud-Heverlee.

Op het Wereldcafé gaan Jan De Volder en Els Verlinden van de Sint-Egidiusgemeenschap in gesprek met de cafégasten over hun werk voor vluchtelingen en daklozen. Daarna kan er tussen pot en pint worden gediscussieerd over het thema, is er livemuziek en een “pousse-café” door Geert Van Istendael en Peter Rouffaer, de ambassadeurs van de Wereldraad.

Door Erik Roosens