Freethiel verwacht Jeugdcup-finalisten

OHL ontmoet Elene Grotenberge in de nationale finale U13 om 13 uur. Foto: Marc Van Hecke

Op donderdag 25 mei worden de nationale finales van de 45ste editie van de Jeugdcup Het Nieuwsblad afgewerkt. De zestien wedstrijden vinden plaats op het eerste terrein van eersteklasser RS Waasland-Beveren. De eerste matchen vangen om 9 uur aan.

De 32 finalisten blijven over van de meer dan 1600 ploegen (goed voor ongeveer 20000 spelers) die zich dit seizoen voor de Jeugdcup Het Nieuwsblad inschreven. De nationale finales vormen de apotheose van een mooi jaar van het jeugdvoetbal. Op de affiche in RS Waasland-Beveren staan er een nationale grootheid als Sporting Anderlecht ook kleinere clubs als Sparta Kolmont, KV Otegem en Tenstar Melle.

Positieve evaluatie

De belangstelling voor de Jeugdcup Het Nieuwsblad blijft intussen fors groeien. Het integreren van de duiveltjes U8 en U9 is hier niet vreemd aan. In alle provincies mochten de organiserende clubs tussen 1000 en 1500 betalende toeschouwers verwelkomen. De interprovinciale finales in Sint-Niklaas op zaterdag 20 mei lokten 2000 kijkers. In Antwerpen en Limburg vonden de provinciale finales plaats op de eerste terreinen van VC Westerlo en Sint-Truiden VV wat een extra pigment aan de wedstrijden gaf. De verhuis dit jaar in West-Vlaanderen van FC Izegem naar SV Nieuwpoort bleek een schot in de roos. De organisatoren Emiel Tack en Danny Bijn leggen de lat voor het verkrijgen van de organisatie begrijpelijk heel hoog. Steeds meer clubs staan te popelen om de organisatie naar zich toe te halen maar de eerste algemene evaluatie van 2017 is zeer positief. ( Tekst Johan Polet )

Het programma

Duiveltjes U8 (9 uur)

Zuil 1: Oudenaarde - Termien

Zuil 2: Daring Brugge – Ertvelde United

Duiveltjes U9 (9 uur)

Zuil 1: Racing Gent - Halle

Zuil 2: Wikings Kortrijk – Zemst Sport

Preminiemen U10 (10 uur)

Zuil 1: FC Dessel – KVK Wellen

Zuil 2: Otegem – KVV Stokkem

Preminiemen U11 (11 uur)

Zuil 1: RC Gent - Rhodienne De Hoek

Zuil 2: Brasschaat - Haasdonk

Preminiemen U12 (12 uur)

Zuil 1: Turnhout - Wellen

Zuil 2: Robur - Bevel

Miniemen U13 (13 uur)

Zuil 1: Turnhout - Anderlecht

Zuil 2: Elene-Grotenberge - OH Leuven

Knapen U15

Zuil 1 (14u15): TK Meldert - Wielbeke

Zuil 2 (15u30): Tenstar Melle – Sporta Kolmont

Scholieren U17

Zuil 1 (17 uur): Cappellen - Rhodienne De Hoek

Zuil 2 (18u30): Sint-Denijs-Sport - Desselgem

Door Emiel Tack
Meer voetbal